Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

joi, 11 august 2011

Avantajele folosirii vasului roman de lut la gatit




VASUL ROMAN ASIGURA:
-pastrarea gusturilor naturale,delicioase ale alimentelor;
-obtinerea unor mancaruri sarace in grasimi;
-prepararea alimentelor in suc propriu,fara ados de grasimi;
-economie de timp in bucatarie;
-gatire si servire in acelasi vas.


Vasul roman este ultilizat si cunoscut in bucatarie de peste 2000 de ani. Este fabricat dintr-un material poros care absoarbe apa si asigura un proces natural de gatire a celor mai diverse bucate la cuptor.
Apa absorbita in porii vasului de lut provoaca formarea unui strat subtire de aburi, atat in cuptor cat si in interiorul vasului, astfel alimentele gatite sunt incomparabil mai bogate in gusturi, mai fragede, nutritive, usor de asimilat si nu ingrasa, fiind preparate fara adaugarea de grasimi.

Carnea gatita in vasul roman capata o crusta subtire, crocanta, iar in interior devine uniform preparata, cu aspect apetisant si suculent.
Vasul roman este potrivit pentru prepararea tuturor tipurilor de carne, a garniturilor si a produselor de panificatie.
Prepararea in suc propriu a alimentelor favorizeaza pastrarea gustului lor natural, permitand o digestie usoara.
Odata introduse in cuptor,alimentele nu necesita nici un fel de interventie pana la gatirea completa.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:
-inainte de fiecare utilizare, scufundati atat vasul cat si capacul acestuia in apa rece, timp de 15-20minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa, astfel in timpul prajirii in vas se va crea un strat de aburi care participa la procesul de gatire;
-cu 20 minute inainte de expirarea timpului de gatit, pentru o rumenire frumoasa a alimentelor, dam capacul jos(cu grija,pt ca iese foarte mult abur);
-vasul poate fi utilizat numai in cuptor, expunerea la foc deschis duce la craparea sau fisurarea acestuia;
-evitati racirea brusca a vasului. Se recomanda asezarea vasului scos din cuptor pe o placa de lemn sau pe un prosop uscat;
-dupa utilizare, vasul se spala in apa fierbinte, sarata, apoi se limpezeste bine si se lasa sa se usuce timp de cel putin 24ore.
-din cauza utilizarii repetate, peretii vasului se vor pata, capatand o culoare mai inchisa...insa acest lucru nu va afecta in nici un fel valoarea sa de utilizare.
Vasul roman este fabricat manual, din lut rezistent la foc, fara adaugarea altor materiale, fiind ars in cuptor electric automat, la o temperatura de peste 1000grade celsius.
Mancaruri ce pot fi preparate in vasul roman: pui fript, frisptura de orice fel, sarmale, mamaliga cu branza, ciuperci, peste cu legume, cartofi cu oua, pulpa de miel, musaca de cartofi, cotlet de porc cu legume,  varza cu carnati, dovlecei umpluti, paine coapta si lista poate continua la nesfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu