Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Condiment pentru friptura de purcel si friptura de pui


Aceasta reteta am cules-o de pe blogul Amei. Mi s-a parut intotdeauna o idee geniala sa iti prepari acasa amestecurile de condimente, ceaiurile, sosurile, etc., deoarece esti sigur ca tot ceea ce pui cu mana ta este natural...sau daca mai trisezi, macar stii ca ti-o faci cu mana ta :).
Reteta aceasta si cea pentru friptura de pui le folosesc mereu. Marinez carnea cu condimentul acesta, adaug putin ulei, vin dupa gust sau dupa caz, si las 12 ore cel putin in frigider la marinat. Iese o carnita asa de frageda si aromata cum nici cea mai "magica" dintre pungutele din comert nu o pot face. :)


Ingrediente pentru carnita de purcel:


5 linguri de sare
1-2 lingurite chimen
2 lingurite piper
1 lingurita rozmarin
1 lingura patrunjel
2 linguri fulgi de ardei

Ingrediente pentru carnita de pui:
4 linguri de sare
2 lingurite de boia
1 lingurita piper
1 lingura patrunjel
1-2 lingurite tarhon
2 lingurite busuioc

Puneti totul intr-un robot de bucatarie mic sau o rasnita si maruntiti, dar nu prea tare pentru a pastra aspectul frumos. Se transfera totul intr-un borcanel frumos si se foloseste cu incredere :).

Multumesc Ama pt idee!

sursa: http://acasacuama.blogspot.com/2011/03/condiment-pentru-friptura-de-pui-si-de.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu